Medezeggenschap

Hoe stelt u een or in?

Stap 1 - Wat verwacht u van een ondernemingsraad?

Het is goed om u van tevoren af te vragen wat u van uw toekomstige ondernemingsraad verwacht. Wilt u dat hij alleen reageert op voorstellen van uw kant of lijkt het u prettig als hij juist al vroegtijdig met u meedenkt? Of dat hij zelfs met eigen initiatieven komt? Moet de ondernemingsraad een gesprekspartner worden over louter praktische zaken of moet hij kunnen meedenken over strategische vraagstukken?

Kortom, wat verwacht u op inhoudelijk, procedureel en relationeel vlak.


TIP: Doe inspiratie op bij collega-ondernemers in uw branche of uit uw netwerk en kijk hoe zij hun medezeggenschap hebben geregeld.

TIP: Lees onze handreiking ‘Uitgangspunten goede medezeggenschap’

Om u een beetje bewuster te maken van wat u kunt verwachten, hebben we een korte zelftest ontwikkeld. We beschrijven kort negen onderwerpen en stellen u daarna een vraag. Op basis van uw antwoorden wordt niet alleen duidelijk wat mogelijk is, maar vooral ook waar voor u wensen liggen.


Doe hier de zelftest.


U hebt nu een beeld van waar u staat als het gaat om het betrekken van uw medewerkers bij uw organisatie via een ondernemingsraad en waar voor u mogelijkheden liggen. Op basis hiervan kunt u uw eigen plan trekken.

stap

Stap 1
Stap 2
Terug naar hoofdmenu