Medezeggenschap

Hoe stelt u een or in?

Stap 3 - Leg uw plan voor aan alle medewerkers

Laat uw medewerkers weten waarom u een or wilt oprichten en bespreek met hen wat een or is en doet, wie er zitting kunnen nemen, wat u van een or verwacht en wat er gaat veranderen ten opzichte van de huidige situatie. Bespreek ook eventuele obstakels die uw medewerkers opperen en die deelname aan een or zouden kunnen belemmeren. Geef aan hoe u daar mee om denkt te gaan. Nodig vervolgens uw medewerkers van harte uit om zich kandidaat te stellen.


TIP: Kijk op onze website voor suggesties om uw or te vullen.

TIP: Zorg voor een persoonlijke manier van benaderen. Als medewerkers persoonlijk worden benaderd, voelen ze zich bijzonder en krijgen ze mogelijk meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Dat kan ze net dat duwtje in de rug geven om zich kandidaat te stellen.

TIP: Doe met uw medewerkers dezelfde test als u heeft gedaan. En ga aan de hand van de negen items met elkaar het gesprek aan.

TIP: Komt u er met z’n allen na een bespreking nog niet helemaal uit, beleg dan een (of meer) volgende bijeenkomst(en), inventariseer welke vragen er nog leven of welke hobbels er nog genomen moeten worden en laat het even rustig bezinken.

Bent u met z’n allen enthousiast over het oprichten van een or? Dan kunt u door naar stap 4.

stap

Stap 1
Stap 3
Terug naar hoofdmenu